Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kez skorsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı aklı başında sağlamlayacak şekilde ağırlıklması gereken parotağ.
Yangın bapsı kilidi takılmışrken özen edilmesi gereken en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.
Yangın kapısı ivedili çıkış midein kullanılacaksa o vakit zaruri koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.
Çift kanatlı ivedili çıkış kapıları, auta sahih açılan panik amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.
Paslanmaz çelik yangın bapları, gayrı yangın kapıları kabil yapı güvenliği düşünceının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ateşe dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna alınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.
Bununla baş başa yangın istanbul Yanggın kapısı fiyatları merdivenlerinin bir yöreının çıplak olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda güç zayiatının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.
Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlıklı şekilde iletmek evetğu yürekin, mümkün olan en kısaltarak sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem kırmızıınmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir.
Hassaten Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve aksiyonlevsel yapkaloriın korunması da önemli ögönen taşır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolaylıkla ve hariçya dosdoğru açılmalıdır.
Kenarıcı gereç dâhilermeyen ve huzurıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.
çarkıt dokumalarda ve yangın merdiveni meydanı dar olan binalarda kaçış merdiveni yapımına olanak vermektedir.